Nerjavna jekla
Tlačne posode in oprema

Izdelujemo tlačne posode iz nerjavnih jekel. Največja prednost v primerjavi s posodami iz jekel za tlačno opremo je, da jih ni potrebno premazati s protikorozijsko zaščito. Večina običajnih tlačnih posod na notranji strani ni protikorozijsko zaščitenih. Zaradi vlage v komprimiranem mediju takšne površine počasi korodirajo, material se odlaga na dnu in maši priključek za odvajanje kondenza. Pri nerjavnih tlačnih posodah teh težav ni.


Rezervoarji

Izdelujemo rezervoarje iz nerjavnih jekel, ki so še posebej primerni za medije, ki zaradi procesa, v katerem sodelujejo, vsebujejo majhne deleže kislin. Nerjavni rezervoarji so pri uporabi takšnih medijev obstojnejši.


Električni parni kotli

Električni parni kotli moči od 18 - 54 kW so izdelek našega podjetja. Iz nerjavnega jekla je izdelana tlačna posoda znotraj kotla in tudi samo ohišje. Zelo primeren je za potrebe sterilizacije cevovodov, npr. v vinarski industriji. Zaradi dovršene zasnove sta zagon in uporaba zelo enostavna.


Vozički za sterilne prostore

V sterilnih prostorih se uporabljajo nerjavni materiali s hrapavostmi površin Ra< 0.8, zaradi česar je v procesu izdelave potrebno nameniti posebno skrb ravnanju s polizdelki. Naši izkušeni strojni tehniki s certificiranimi varilci vozičke sestavijo in zavarijo. Zvari se kemično in fizično obdelajo, da se površina nerjavnega jekla pasivizira in aktivira naraven zaščitni sloj Cr2O3 na površinah. Konstrukcije vozičkov prilagodimo potrebam procesa.


Orodja za skid enote

Izdelujemo različna ogrodja za SKID enote. Vsa ogrodja imajo pobrušene soležne zvare in brušen izgled celotne konstrukcije. Ogrodja so prilagojena fiksirnim mestom podlage in SKID elementov, ki so nameščeni na ogrodja.


Objemke in sodi

Za farmacevtsko industrijo izdelujemo sode za hranjenje pelet. Sodi imajo vse površine in zvare polirane z zahtevo Ra< 0.6 za notranje površine in Ra< 1,2 za zunanje površine. Izdelujemo tudi objemke za zapiranje pokrovov sodov. Objemke so prilagojene različnim sodom in pokrovom, vsaka objemka je individualno nastavljena za optimalno potrebno moč zapiranja in tesnenje soda in pokrova.


Odlagalne ploščadi za IBC kontejnerje

Izdelujemo odlagalne ploščadi, ki se uporabljajo za robotsko posluževanje. Površine in zvari so strojno in ročno brušeni. Dimenzije in lovilne peruti ploščadi so prilagojene posameznim robotom in temu, da je onemogočeno zagozdenje kontejnerjev.


Ostalo

Izdelujemo tudi tehtalne ploščadi za kemično in farmacevtsko industrijo. Dosegamo stroge kriterije izdelave in obdelave površin ter zvarov, ki jih nerjavni izdelki zahtevajo.